Behandeling ADHD met nicotinamide (vitamine B3)

Wat is ADHD nou eigenlijk?

Heb jij ADHD of ken je iemand die ADHD heeft? Dan ben je vast nieuwsgierig naar wat ADHD nou precies is. ADHD betekent in het Nederlands: Aandachtstekort Hyperactiviteitsstoornis. Sommige kinderen met ADHD vinden het moeilijk om hun aandacht ergens bij te houden, bijvoorbeeld in de klas of bij het doen van een spelletje. Andere kinderen met ADHD zijn vooral hyperactief. Dat betekent dat ze heel veel bewegen en het lastig vinden om stil te blijven zitten. Weer andere kinderen met ADHD vinden het én lastig om hun aandacht bij dingen te houden én om stil te blijven zitten.

Het is belangrijk om te weten dat je er niks aan kunt doen als je ADHD hebt. Als je ADHD hebt, werken je hersenen anders dan bij kinderen die geen ADHD hebben. Misschien heeft ADHD ook te maken met hoeveel voedingsstoffen (dingen in je eten) je binnen krijgt of hoe je lichaam daarmee omgaat. Dit gaan we nu onderzoeken. 

ADHD: niet alleen vervelend, ook veel positieve kanten!

Als je ADHD hebt, is dat niet alleen vervelend. Het heeft ook positieve kanten. Een voorbeeld is dat kinderen met ADHD vaak met goede nieuwe ideeën en oplossingen komen. Kinderen met ADHD hebben meestal veel fantasie. Ook hebben kinderen met ADHD vaak heel veel humor en zijn ze open en spontaan. Kinderen met ADHD hebben vaak veel doorzettingsvermogen (ze geven niet snel op).